Helemaal onderste boven van het Van concept rij ik met mijn lief vrouwtje en mijn twee schatten van hondjes met een Malibu 640. Super om zo mobiel te kunnen zijn en toch alle comfort van een motorhome bij te hebben. Ikzelf, 57 jaar jong, sportief en een aantal ongemakjes zoals Diabetisch, gluten en lactose intolerant. Omdat ik inventief ingesteld ben en toch graag van het nodige comfort wil genieten, ondanks mijn ongemakken, heb ik in eerste instantie een diepvriesbox 25L van Dometic onder de zitbank ingebouwd. Zalig om al je eetbare spullen mee te hebben. We kunnen weinig uit gaan eten omwille de ongemakken maar mijn vrouwtje is een Prinses in de keuken (en andere delen van het huis). Mijn volgende stap was daardoor het inbouwen van een microgolf combi oven. De plaats was zo gekozen. Een middagje klussen en klaar was Kees. Nu de stroompaal opzoeken om al die toestellen lekkere dingen te laten bereiden. De mooiste plaatsen hebben niet altijd een stroomaansluiting, daardoor ben ik aan het denken geraakt om toch zelfvoorzienend aan een lekkere gevarieerde maaltijd te komen.

In samenwerking met mijn vriend Paul, Teamleider specialist bij de grootste kamperdealer,  hebben we een projectje opgezet in een volledige OFFGRID oplossing. www.dicar.be

330AH Lithium batterij, Multiplus 3000Va, smartshunt, Cerbo GX, laadbooster van 100AH, multicontrol paneel en wat daglichtpanelen ( eerst 3 en nu 4 ) Al deze toestellen netjes geleverd door Jeroen van www.Venstar.be .

Ik kan nu heerlijk overleven en frietjes bakken in de middle of nowhere op onze huis batterij. Ondertussen is onze reeks toestellen aangevuld met een airfryer, nespresso en toaster.

Om de garage optimaal te benutten heb ik mijn camper opbergsysteem zodanig uitgevoerd dat alles netjes zijn plaats krijg en makkelijk bereikbaar is.

Voor drinkbaar water hebben we geopteerd voor een waterzuivering aangesloten op de zuiverwatertank en de twee E-bikes staan op een "Van 'n Bike " systeem van mijn andere vriend Rene. www.vannbike.com

Het is een droom om op deze manier te kunnen genieten van het leven.Lucky me